Kretanjem u svaku poljoprivrednu proizvodnju iznimno je važno krenuti zdravo.

Što to znači? Prije svega, upotrebljavati samo i isključivo zdravi sadni materijal koje sijemo ili sadimo u za to kvalitetno pripremljene supstrate. Svaka etapa u poljoprivrednoj proizvodnji jednako je važna, no mi smo se odlučili za dvije po našem mišljenju presudne. Ishrana bilja i zaštita.

Ishrana i zaštita bilja u velikoj su korelaciji. Ukoliko se za naše usjeve brinemo od samog početka te biljkama pružamo optimalne uvijete za dobar start, velika je šansa da će se biljka sama oduprijeti bolestima. Brinimo o specifičnim potrebama biljke ovisno o fenofazi dajući joj maksimalno i na taj način olakšavamo stresne situacije jačajući biljku. Dokazano je kako se biljke u 80-90 % slučajeva same mogu obraniti od napada bolesti. No za to je potrebno brinuti o njima.

Previše se često biljke „liječe“ pesticidima, a premalo se njeguju. Pesticidi nisu tvari koje liječe biljke. To su kemijska sredstva koja ubijaju gljivična ili bakterijska oboljenja kao i insekte. Pri tome biljku dodatno oslabljuju i narušavaju prirodnu ravnotežu u životnom prostoru. Vrlo je slično kod ljudi. Ukoliko u sebe ne unosimo hranu koja nam brine o imunitetu, postanemo bolesni te posežemo za raznim antibioticima ili drugim lijekovima.

Važno je poznavati novije i sofisticiranije pripravke na tržištu, primijenit ih u pravo vrijeme i u pravim količinama. Nije smo potrebno kupiti aminokiseline, razne mikro elemente, razne prirodne biljne hormone, alge. Treba znati kada ih, u kojem omjeru i u koju svrhu treba primijeniti.

Mi smo tu za vas ukoliko trebate pomoć!.