Ekološki način proizvodnje jedini je održivi način proizvodnje.

Ekološka poljoprivreda nije samo izostavljanje kemikalija, mineralnih gnojiva i hormona, već je gospodarenje koje zahtjeva posebnu pažnju i odnosi se na cjelokupnu proizvodnju.

Organska/ekološka/biološka poljoprivreda nema za cilj proizvesti samo kvalitetnu hranu, već kvalitetnu hranu na kvalitetan način.

Ekološka proizvodnja je sustav poljoprivredne proizvodnje gdje se nastoji maksimalno iskoristiti potencijal ekosustava, stimulirajući, jačajući i harmonizirajući biološke procese. Udio poljoprivredne proizvodnje u svakoj se državi članici povećava, jer je zadnjih godina potražnja potrošača za zdravom hranom u značajnom porastu. Osnovna prednosti bioloških preparata u poljoprivrednoj proizvodnji naspram kemijskih jest da takvi pripravci NE ostavljaju neželjene tragove u hrani, nemaju štetni učinak na čovjeka, okoliš i korisne organizme. Dobiveni su iz potpuno prirodnih izvora i potpuno su u skladu sa prirodom.

Naš asortiman ekoloških pripravaka posjeduje sve potrebne CERTIFIKATE za upotrebu u ekološkoj proizvodnji. Gnojiva i pripravci firme BIOinput-a na svjetskom tržištu postoje dugi niz godina, a sada su dostupni i na našem tržištu.